Medlife se apără: Respectăm GDPR și depunem eforturi in vederea mentinerii securitatii datelor

Ca urmare a amenzii de 5000 EURO aplicate de ANSPDCP pentru încălcarea securității datelor personale ale pacienților și în urma articolului publicat, blogul LegalUp a fost contactat de către Medlife în vederea exercitării dreptului la replică. 

 

Redăm în cele de urmează precizările Medlife:

„Ca urmare a comunicatului ANSPDCP si a articolului publicat astazi pe www.legalup.ro, referitor la amendarea MedLife pentru lipsa confidentialitatii datelor pacientilor, venim cu urmatoarele precizari:

Cazul prezentat se afla in atentia politiei, fiind in derulare o ancheta penala pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care au preluat, in mod neautorizat, documentele. In paralel, au fost luate masuri interne pentru preintampinarea unor situatii similare.

Mentionam ca Sistemul Medical MedLife respecta prevederile G.D.P.R si depune eforturi in vederea mentinerii securitatii datelor cu caracter personal si a prevenirii situatiilor care incalca acest regulament. De asemenea, reprezentantii companiei colaboreaza indeaproape cu autoritatile pentru solutionarea cat mai rapida a acestui caz.”

 

Nota LegalUp: Reamintim cititorilor blogului LegalUp că Medlife a fost amendată cu 5000 EURO pentru că nu a asigurat confidențialitatea și securitatea datelor medicale ale pacienților. Conform autorității române de control, au fost găsite la un coș de gunoi documente care conțineau date cu caracter personal, inclusiv date sensibile (medicale).

 

ALTE ARTICOLE

Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!