A postat pe Facebook poze cu un card pierdut. O altă persoană a folosit cardul și a pariat la Superbet.ro

Prin hotărârea nr. 138 din 29.11.2022, Tribunalul Brăila a condamnat un bărbat cu suspendare pentru că a folosit cardul altei persoane pentru a paria la Superbet. La data de 29.03.2019, o persoană în vârstă de 58 de ani a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că în ziua de 22.03.2019 şi-a pierdut sau i-a fost sustras cardul bancar ataşat unui cont deschis la ING Bank, iar la data de 27.03.2019, în urma interogării aplicaţiei „home banking” a constat efectuarea unui număr de 8 tranzacţii frauduloase cu cardul respectiv, către platforma „Superbet.ro”, fiindu-i sustrasă din cont suma totală de 800 lei.

Din cercetările din dosar a rezultat că persoana vătămată a postat pe Facebook poze cu un card pierdut. Anunțul de pe Facebook era însoțit de două fotografii ale cardului în care se puteau distinge numele şi prenumele deţinătorului, precum şi numărul cardului şi codul CVC. Inculpatul, văzând postarea de pe reţeaua de socializare Facebook, s-a gândit să parieze online la compania Superbet, folosind numărul cardului respectiv, sens în care a făcut şi un print-screen al ecranului telefonului cu fotografia cardului pierdut. A fost descoperit curând pentru că Banca a interogat Superbet.ro cu privire la tranzacții, iar Superbet avea datele cu caracter personal ale inculpatului.

Pentru această faptă, Tribunalul Brăila l-a găsit pe inculpat vinovat de comiterea a două  infracțiuni: infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic și infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. Tribunalul Brăila l-a condamnat la pedeapsa de doi ani cu suspendare.

Sursa: rejust.ro

 

Te-ar putea interesa și: 

ALTE ARTICOLE

Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!