Un bărbat, condamnat cu închisoare pentru că a creat un profil fals pe Instagram unei minore, distribuind fotografii cu ea parțial dezbrăcată

În anul 2019, prin decizia penală nr. 639/2019, Curtea de Apel Brașov a aplicat o pedeapsă foarte blândă unui bărbat care a șantajat sexual o minoră și i-a creat acesteia un profil fals de Instagram. Curtea de Apel Brașov a condamnat bărbatul la un an și 9 luni închisoare pentru că a șantajat sexual o minoră și pentru că i-a creat acesteia un profil fals pe Intagram, distribuind o imagine cu ea parțial dezbracată.

Cei doi, inculpatul și minora, s-au cunoscut pe Facebook și, la scurt timp, au făcut schimb de numere de telefon și au început să discute pe Whatsapp. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori și au legat o relație de prietenie, dar fără conotații sexuale. În luna noiembrie 2018, minora i-a trimis, inițial din proprie inițiativă, inculpatului o fotografie în care i se vedeau doar umerii goi, iar la solicitarea acestuia, în aceeași seară, a fost de acord să îi mai trimită alte câteva fotografii și două înregistrări video, în unele dintre acestea persoana vătămată apărând în ipostaze compromițătoare, parțial dezbrăcată. Două zile mai târziu, minora i-a comunicat inculpatului faptul că dorește să ia o pauză de la relație. Inculpatul a decis să o șantajeze pe minoră, lăsându-i acesteia doar două opțiuni: prima dintre acestea era să întrețină raporturi sexuale, iar cea de-a doua era să o facă de râs în tot Brașovul prin crearea unui cont fals de Instagram și distribuirea fotografiilor și înregistrărilor primite de la aceasta cu ajutorul respectivului cont de Instagram. Întrucât minora a refuzat propunerile sexuale, inculpatul i-a creat un cont fals de Instagram unde a postat o fotografie cu victima parțial dezbrăcată.

În sarcina inculpatului s-au reținut două infracțiuni. Distribuirea fotografiei pe Instagram a fost calificată drept infracțiunea de violare a vieții private (art. 226 Cod Penal). Pentru această infracțiune, inculpatul a fost condamnat la 9 luni închisoare. Pentru infracțiunea de șantaj, inculpatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare. Pedeapsa finală aplicată inculpatului a fost un an și 9 luni închisoare.

 

Sursa: rolii.ro

Photo by Alexander Shatov on UnsplashPune o întrebare

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MAI MULTE ARTICOLE
Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!