Tesla a câștigat primul proces referitor la un accident pe „Autopilot”. Instanța din California a stabilit că șoferul a fost vinovat

În aprilie, o instanță din California a dat verdictul într-un proces care, potrivit Reuters, ar fi primul litigiu privind un accident în care a fost implicat un software de conducere parțial automat. Accidentul a implicat un vehicul Tesla Model S care s-a răsturnat într-o bordură în timp ce era pe funcția „Autopilot”. Airbag-ul a fost declanșat atât de violent încât a fracturat maxilarul șoferului și a provocat leziuni nervoase feței.

Șoferița a acționat în instanță Tesla, pretinzând daune de peste 2 milioane de euro. Ea a reclamat defecte în proiectarea pilotului automat și în airbag.

Instanța din California a dat dreptate companiei Tesla, considerând că vina accidentului aparține șoferiței deoarece aceasta nu a ținut cont de instrucțiunile din manualul de utilizare care interzicea folosirea funcției Autopilot pe străzile din oraș. Instanța a stabilit și că airbag-ul nu a omis să funcționeze.

ALTE ARTICOLE

Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!