Legea privind drepturile copilului s-a modificat: libertatea de exprimare este, în anumite condiții, inviolabilă și pe internet

Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului a fost modificată în iulie 2022. Prin „copil” se înțelege persoana care nu a împlinit vârsta de 18 ani şi nici nu a dobândit capacitatea deplină de exerciţiu.

O modificare esențială a legii nr. 272/2004 se referă la libertatea de exprimare și informare a copilului pe internet. Potrivit noii reglementări, libertatea de exprimare și informare a copilului pe internet este inviolabilă dacă vizează promovarea bunăstării sale sociale, spirituale şi morale, sănătatea sa fizică şi mentală.

Vechea reglementare nu preciza în mod expres faptul că libertatea de exprimare a copilului este garantată și în mediul online. Noua formă a art. 28 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 prevede:

„Libertatea copilului de a căuta, de a primi şi de a difuza informaţii de orice natură, inclusiv în mediul online, care vizează promovarea bunăstării sale sociale, spirituale şi morale, sănătatea sa fizică şi mentală, sub orice formă şi prin orice mijloace la alegerea sa, este inviolabilă”.

Image by rawpixel.com on FreepikPune o întrebare

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MAI MULTE ARTICOLE
Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!