Lucrezi în domeniul juridic, IT sau ești antreprenor și te-ai gândit vreodată cum va arăta societatea în viitor dacă dreptul și tehnologia ar face o echipă bună? Dacă roboții avocați ar putea fi din domeniul SF, cu siguranță se pot face mai multe pentru accesul la justiție, soluționarea mai rapidă a proceselor. Pe hârtie totul pare simplu, toți avem idei să schimbăm domeniul juridic, dar realitatea e că profesioniștii din domeniul IT nu cunosc legile, iar avocații nu știu programare. Soluția e una la îndemână: juriștii, ITiștii și antreprenorii ar trebui să facă echipă.
Pentru al treilea, societatea de avocatură Hristescu & Partners aduce în Romania Global Legal Hackathon,o competiție de inovație în domeniul legal în weekendul 6-8 martie. Etapa locală este în București și Iași, etapa a doua este online, iar etapa finală este la Londra. Te poți înscrie aici dacă ești avocat, lucrezi în domeniul IT sau ești antreprenor.
„Provocarea participanților la ediția din acest an este, cu siguranță, una mult mai mare – după bucuria imensă de la ediția din 2019, când România a câștigat marele trofeu mondial la New York, cu proiectul LawrelAI (Law related Artificial Inteligence)“, a declarat Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu și Asociați
Ce ar trebui să știi:
1. Poți veni la competiție chiar dacă nu ai o idee
Eu anul trecut am câștigat locul II, deși m-am dus fără nicio idee. Dacă nu ai o idee, poți adera la o echipă care are o idee și te pot ajuta organizatorii și/sau mentorii să alegi echipa care ți se potrivește. Nu rămâne nimeni pe dinafară.
2. E gratuit
Nu există taxă de participare.
3. Poți veni chiar dacă nu ai o echipă
Cei mai mulți se înscriu fără o echipă deoarece vor găsi acolo oamenii potriviți pentru a-și forma echipa.
Eu am participat anul trecut și am obținut locul II cu o soluție de simplificare a Termenelor și Condițiilor astfel încât să știm ce anume acceptăm online pentru a nu avea surprize. A fost o experiență unică care mi-a extins orizonturile. Particip și anul acesta (LegalUp fiind partener) și mă bucur să trăiesc această experiență alături de oameni care cred că, pentru schimbarea în bine a societății, dreptul și tehnologia ar trebui să facă echipă. Într-adevăr, domeniul legal este o industrie prea puțin digitalizată în România, dar potențialul este enorm. Eu cred că viitorul avocaturii este digitalizarea și ca avocat care lucrează preponderent în domeniul dreptului tehnologiei, cred că acest eveniment este cel mai potrivit pentru confrații care doresc să afle cum va arăta viitorul și care doresc să se alăture mișcării. Digitalizarea e sigură, să lupți împotriva curentului e o misiune imposibilă. Anul trecut, echipa din România a câștigat locul I la etapa finală, la New York. Va câștiga și România și în 2020? Dacă prindem sau nu valul, depinde doar de noi. Dare to hack the legal way!
Mai multe despre competiție (dată, locație, înscrieri și alte informații utile) aici .