Facebook Germania, amendat pentru că nu a desemnat corect un DPO
Compania Facebook din Germania a fost amendată cu 51.000 euro pentru că a eșuat să desemneze în mod corect un DPO (responsabil cu protecția datelor).

În timp ce amenda pare minusculă pentru gigantul rețelei de socializare, ea vizează doar compania Facebook din Germania și nu „compania mamă miliardară”, a declarat Autoritatea de Protecție a datelor din Hamburg, Germania, în raportul său anual publicat joi.

„Acest caz ar trebui să fie un avertisment clar pentru toate celelalte companii: numirea unui responsabil cu protecția datelor când este obligatoriu și comunicarea datelor acestuia către Autoritatea de supraveghere”, au spus reprezentanții Autorității de supraveghere din germania. „Chiar și încălcări mai mici ca acestea pot duce la sancțiuni substanțiale.”

Te-ar putea interesa și:

Sancțiunea a fost dată în conformitate cu noile norme de confidențialitate  datelor ale Uniunii Europene, care se aplică 2018. Regulamentul General privind Protecția Datelor, sau GDPR, acordă autorităților de supravraghere din fiecare stat membru puteri de a acorda amenzi de până la 4% din cifra de afaceri pentru nerespectarea prevederilor GDPR.

Reacția rapidă a Facebook a evitat acordarea unei amenzi și mai mari, conform celor declarate de reprezentanții autorității de supraveghere din Germania. Facebook a oprit imediat încălcarea și a comunicat datele responsabilului cu protecția datelor către autoritatea de supraveghere.

Sursa: Bloomberg.com
ALTE ARTICOLE

Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!