Două noi amenzi GDPR în valoare totală de 5000 de EURO

1) Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a finalizat o investigație la Megareduceri TV S.R.L., în cadrul căreia a constatat încălcarea anumitor dispoziții din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Astfel, Megareduceri TV S.R.L. a fost sancționată pentru faptul că nu a adus la îndeplinire măsura corectivă dispusă de a transmite răspuns la solicitările Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, încălcându-se astfel instrucțiunile instituției noastre, faptă prevăzută art. 83 alin. (5) lit. e) din Regulamentul (UE) 679/2016. Ca atare, operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 14519,1 lei (echivalentul sumei de 3000 EURO).

 

Te-ar putea interesa și:

 

Totodată, operatorului Megareduceri TV S.R.L. i s-a aplicat și o măsură corectivă, de a transmite Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal răspuns la adresele comunicate anterior în termen de 5 zile calendaristice, în temeiul art. 58 alin. (2) lit. d) din Regulamentul (UE) 679/2016.

Investigația a fost demarată ca urmare a faptului că mai mulți petenți au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu privire la faptul că au primit prin sms mesaje comerciale care promovează serviciile de pe site-ul www.reducerazi.ro, fără să – și fi exprimat consimțământul pentru a primi astfel de mesaje pe numerele personale de telefon.

 

2) Autoritatea Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a finalizat o investigație la Asociația de proprietari Militari R, comuna Chiajna, județul Ilfov, în cadrul căreia a constatat încălcarea anumitor dispoziții din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Astfel, asociația de proprietari a fost sancționată pentru faptul că nu a adus la îndeplinire măsura corectivă dispusă de a transmite răspuns la solicitările Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, încălcându-se astfel instrucțiunile instituției noastre, fapta prevăzută de art. 83 alin. (5) din Regulamentul (UE) 679/2016. Ca atare, operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 9659 lei, echivalentul sumei de 2000 EURO;

Totodată, asociației de proprietari i s-a aplicat și o măsură corectivă, de a transmite în scris Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal toate informațiile solicitate prin adresa comunicată anterior, în termen de 5 zile calendaristice, în temeiul art. (58) alin. (1) lit. a) și e) din Regulamentul Regulamentul (UE) nr. 679/2016.

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a unei plângeri prin care petentul a reclamat faptul că nu i s-a răspuns la cererea transmisă asociației de proprietari.

KIT GDPR Premium

 

Vrei să te aliniezi la GPPR? Cum te putem ajuta:

  • Consultanță și implementare GDPR. Află mai multe aici. 
  • KIT complet de documente prin care îți faci singur implementarea, cu suportul nostru juridic. Află mai multe aici

 

[Conținutul prezentului articol nu reprezintă o consultație juridică în temeiul Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, iar site-ul nu își asumă răspunderea pentru conținutul publicat de autori, editori și colaboratori.]





Pune o întrebare

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MAI MULTE ARTICOLE




Vrei să primești articolele noastre direct pe mail?

Abonează-te, e gratuit!