0 Shares 466 Views

Australia propune legi pentru a obliga firmele de tehnologie sa ofere acces la mesaje criptate

Australia a propus, vineri, noi legi pentru a obliga companiile precum Facebook și Apple să furnizeze agențiilor de securitate acces la mesaje criptate.

Măsurile vor fi primele într-un val așteptat de legislație globală, deoarece presiunile se îndreaptă asupra companiilor tehnologice pentru a oferi astfel de acces după ce mai mulți suspecți de terorism au folosit aplicații criptate înainte de atacuri.

„Trebuie să ne asigurăm că internetul nu este folosit ca un loc întunecat pentru ca oamenii răi să-și ascundă activitățile criminale de lege”, a declarat Turnbull, premierul Australiei reporterilor din Sydney.

 „Realitatea este însă că aceste aplicații criptate de mesagerie și aplicații vocale sunt folosite în mod evident de către noi toți, dar sunt, de asemenea, folosite de oameni care caută să ne facă rău”.

Propunerea Australiei va cere producătorilor de dispozitive și companiilor de tehnologie sa colaborezele cu agențiile de aplicare a legii pentru interceptarea mesajele trimise de suspecți.

Propunerea ar putea fi adoptată în câteva luni, au afirmat parlamentarii. Dar planul stabilește scena pentru un conflict între guvernul australian și unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume.

Apple, care a refuzat o solicitare din partea Reuters de a comenta asupra propunerii, a rezistat anterior împărtășirii acestor informații, făcând referire la preocupările privind confidențialitatea.

Facebook a respins, de asemenea, necesitatea introducerii noii legi, insistând că a existat deja un sistem de lucru care permite colaborarea alături de agențiile de securitate, în timp ce noua legislație nu ar putea fi implementată individual.

„Slăbirea sistemelor criptate pentru ei ar însemna slăbirea pentru toți”, a declarat Antonia Sanda, purtătoare de cuvânt pentru Facebook.

În timp ce Australia este pregătită să devină prima țară care adoptă legi cu privire la mesajele criptate, alte națiuni au declarat că vor introduce legi similare. Mai multe națiuni europene, inclusiv Franța și Marea Britanie, s-au angajat să adopte noi legi care să permită accesul la mesaje criptate.

Sursa aici

Avocat Mihaela Ruxandra Sava

Mihaela Ruxandra Sava

Mihaela Ruxandra Sava

Avocat. Spirit liber, idealist si vizionar. Feminista convinsa. Pasionata de drept, psihologie, tehnologie si jurnalism. Nonconformista si sincera, apreciez oamenii deschisi la minte. Iubesc animalele. Visez cu ochii deschisi la o societate ideala. In prezent, in curs de specializare pe drept IT. Curioasa si reflexiva, imi place sa transmit idei prin cuvinte si lupt cu tarie pentru convingerile mele. Motto: "Think outside the box!"
Mihaela Ruxandra Sava

You may be interested

Ce ar trebui sa stie angajatorii despre prelucrarea datelor cu caracter personal?
Data Protection
337 views
Data Protection
337 views

Ce ar trebui sa stie angajatorii despre prelucrarea datelor cu caracter personal?

Ana-Maria Nevoe - July 15, 2017

La 8 iunie 2017, Grupul de lucru pentru protecția datelor în temeiul articolului 29 ("A29WP") a adoptat avizul 2/2017 privind prelucrarea datelor cu caracter personal la locul…

Raport al Comisiei Europene. Protectia copiilor in lumea digitala.
IT
170 views
IT
170 views

Raport al Comisiei Europene. Protectia copiilor in lumea digitala.

Mihaela Ruxandra Sava - July 13, 2017

S-au observat schimbări semnificative de comportament ale consumatorilor, şi în special ale minorilor, în utilizarea mass-media. Aceştia utilizează din ce în ce mai mult mass-media prin intermediul…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category