0 Shares 297 Views

Ne fac telefoanele smart sa fim, intr-adevar, mai prosti?

Un nou studiu arată că telefoanele smart ne afectează atenția, chiar și atunci când nu le folosim.

Răspunde rapid la următoarea întrebare: Dacă muncești la birou chiar acum și ai telefonul în vizor, care te îndeamnă să intri pe Facebook sau Pe instagram, și reușești să faci față tentației, tot te gândești la asta, nu?

Nu esti singurul. Cercetătorii de la Universitatea din Texas de la Austin au efectuat recent un studiu pentru a afla cât de mult este posibil ca telefonul tău – chiar și prezența acestuia, și chiar dacă nu îl folosești de fapt – să afecteze capacitatea creierului tău de a se concentra asupra sarcinii. În cadrul experimentului, cercetătorii au împărțit participanții în trei grupuri. Unul avea telefoanele lor cu fața în jos pe birouri, al doilea păstra telefoanele lor în buzunare sau pungi, iar al treilea le avea într-o altă cameră.

Cercetătorii au condus participanții printr-o serie de teste cognitive pe un computer care le-a solicitat întreaga atenție, cum ar fi rezolvarea problemelor de matematică sau amintirea secvențelor și modelelor. Apoi le-au pus o serie de întrebări despre modul în care telefoanele le-au afectat performanțele. În cele din urmă, cercetătorii au descoperit că cei care au avut telefoanele cele mai îndepărtate de ei au înregistrat, de fapt, mai mult la test decât persoanele ale căror telefoane erau apropiate. Surprinzător a fost faptul că toate grupurile s-au gândit la telefoanele lor la fel de mult. Așa că data viitoare când trebuie să respecți un termen limită, ia în considerare lăsarea telefonului în altă cameră.

Sursa aici

Mihaela Ruxandra Sava

Mihaela Ruxandra Sava

Avocat. Spirit liber, idealist si vizionar. Feminista convinsa. Pasionata de drept, psihologie, tehnologie si jurnalism. Nonconformista si sincera, apreciez oamenii deschisi la minte. Iubesc animalele. Visez cu ochii deschisi la o societate ideala. In prezent, in curs de specializare pe drept IT. Curioasa si reflexiva, imi place sa transmit idei prin cuvinte si lupt cu tarie pentru convingerile mele. Motto: "Think outside the box!"
Mihaela Ruxandra Sava

You may be interested

Ce ar trebui sa stie angajatorii despre prelucrarea datelor cu caracter personal?
Data Protection
446 views
Data Protection
446 views

Ce ar trebui sa stie angajatorii despre prelucrarea datelor cu caracter personal?

Ana-Maria Nevoe - July 15, 2017

La 8 iunie 2017, Grupul de lucru pentru protecția datelor în temeiul articolului 29 ("A29WP") a adoptat avizul 2/2017 privind prelucrarea datelor cu caracter personal la locul…

Australia propune legi pentru a obliga firmele de tehnologie sa ofere acces la mesaje criptate
Social Media
540 views
Social Media
540 views

Australia propune legi pentru a obliga firmele de tehnologie sa ofere acces la mesaje criptate

Mihaela Ruxandra Sava - July 14, 2017

Australia a propus, vineri, noi legi pentru a obliga companiile precum Facebook și Apple să furnizeze agențiilor de securitate acces la mesaje criptate. Măsurile vor fi primele…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category